GO SEO, conținut principal
Părul gras, cele 5 cauze, remedii, rezolvări rapide și multe altele

Părul gras, cele 5 cauze, remedii, rezolvări rapide și multe altele

Părul gras, cele 5 cauze, remedii, rezolvări rapide și multe altele. Secretele specialiștilor vor fi dezvăluite în acest articol de blog.

Părul gras are nevoie de produse speciale care să combată toate efectele nedorite. Vă invităm să accesați secțiunea de produse cosmetice pentru a descoperi întreaga ofertă!

Părul gras, 5 motive pentru care devine uleios atât de repede

La fel ca în cazul pielii, există mai mulți factori care contribuie la creșterea producției de ulei pe scalp. Există șanse mari să fie o combinație a factorilor de mai jos ce declanșează abundența de sebum:

1. Spălarea în exces

În caz de exces, cureți pielea și o păcălești, ea considerându-se uscată și lipsită de uleiurile naturale. Acest lucru, la rândul său, stimulează glandele sebacee ceea ce face ca producția de sebum să crească.

După cum ați putea ghici, ciclul vicios continuă de acolo.

Spălarea excesivă poate fi sub două forme:

  • în primul rând, te speli prea des;
  • în al doilea rând, folosești un șampon prea dur.

Spălarea excesivă e rezultatul rădăcinilor uleioase menționate mai sus. Însă se poate datora și faptului că te antrenezi în fiecare zi, trăiești într-un mediu cald în care transpiri mai mult sau așa e corpul tău.

Utilizarea unui șampon prea dur se rezumă, de obicei, la faptul că utilizați sulfați. Sulfații sunt agenți tensioactivi puternici. Aceștia oferă o spumă atrăgătoare senzorială și o senzație de curățare „scârțâitoare”.

Cu toate acestea, există șanse mari să rupă echilibrul natural al scalpului și potențial microbiomul scalpului. Ambele pot declanșa scalpul pentru a produce mai mult sebum.

Nu vă faceți griji, totuși! Există o mulțime de șampoane fără sulfat pentru părul gras. Nu trebuie să vă sacrificați nici eficacitatea. Există suficiente magazine online care comercializează astfel de produse pentru îngrijirea personală.

2. Părul gras provine și din acumularea de produse

Acumularea de produse poate aduce grave prejudicii părului. Când ai produse, murdărie și sebum în jurul foliculului, acumularea începe să sufoce încet rădăcina părului. Mai apoi, se ajunge la inflamație.

În ceea ce privește declanșarea excesului de sebum, o face în mai multe moduri. În primul rând, produsele în sine ar putea fi pe bază de silicon sau ulei. În mod natural, părul și scalpul vor arăta mai grase.

Acest lucru este valabil mai ales dacă aplicați prea mult produs. Sau dacă acoperiți aceste produse fără a le elimina în mod adecvat pe cele din ziua anterioară.

Aceste produse (mai ales dacă sunt pe bază de silicon) pot crea un strat greu de îndepărtat în jurul firului. Funcția lor principală este de a crea o barieră fizică pe piele și păr rezistentă la apă și aer.

Pe lângă apă și aer, acestea vă pot bloca propriul sebum.

3. Stresul

Modul în care ne simțim pe interior ne afectează pielea într-o multitudine de moduri. Și stresul este unul dintre cei mai mari factori declanșatori ai problemelor pielii.

Poate provoca erupții, opacitate și semne de îmbătrânire prematură. Ghici ce? De asemenea, poate provoca un scalp gras. Da, ai citit bine.

Foliculii uleioși de pe scalp sunt controlați în moduri similare cu foliculii uleioși de pe față și alte zone. Creșterea în producția de sebum de pe față poate exacerba și producția de pe scalp.

4. Tipul părului

Tipurile de păr joacă un rol important în această discuție. Unele sunt mult mai predispuse la exces de sebum decât altele.

Cât de uscat sau uleios este un tip de păr e determinat de viteza cu care sebumul e capabil să se deplaseze pe ax până la vârf. Părul creț, cu răsucirile sale, face ca procesul să dureze mai mult.

Pentru firele drepte și libere calea e destul de ușoară.

5. Tipul scalpului poate afecta părul gras

Da, la fel ca fața, scalpul poate produce pur și simplu mai mult sebum decât în cazul altor persoane. Unii dintre noi întâmpinăm această problemă, alții nu!

Cum să preveniți părul gras

Atât de mulți oameni întreabă cum își pot „aranja” părul gras. Cel mai bun cadru este să te gândești la gestionarea acestuia. Evitarea unui scalp gras va funcționa numai dacă sunteți consecvenți în timp. Iată cum:

1. Spălați părul mai rar

Sună contraproductiv, dar hai să ne întoarcem la cauzele scalpului gras. Știm că spălarea excesivă este un factor important care contribuie la excesul de sebum.

Atât de des îi veți auzi pe oameni discutând despre modul în care își „recalifică scalpul” sau „își echilibrează părul” și, de obicei, asta fac.

Când lăsați scalpul cu uleiurile sale naturale pentru o vreme, acesta va înceta să mai semnaleze porilor că trebuie să lucreze în plus. Sigur, acest lucru poate crea o fază tranzitorie incomodă.

Majoritatea experților sunt de acord că etapa durează aproximativ o lună.

Deci, cât de des ar trebui să te speli? Ei bine, întrebarea ar putea avea nevoie de niște presupuneri din partea ta. Cel mai important lucru este să fim sârguincioși în ceea ce privește verificarea scalpului.

Uitați-vă literalmente acolo, analizați părul în diferite puncte ale capului și priviți-vă scalpul. Este roșu? Există fulgi? Vedeți acumulări uleioase? Faceți din acest lucru un obicei.

Concluzia este că trebuie doar să îi acordați atenție. Oamenii nu fac asta suficient de mult. O regulă bună este că dacă scalpul e roșu și dureros, vorbim de un semn că este timpul să faci o pauză.

2. Folosiți fețe de pernă din mătase

Accesoriile de dormit din mătase, cum ar fi fețele de pernă sau eșarfele sunt practic „magice”. Dormiți pe o pernă din mătase sau satin ce permite părului să se miște pe măsură ce te întorci prin pat.

Mătasea și satinul previn fricțiunea iar aceste țesături netede ajută la păstrarea uleiurilor naturale ale părului. Deci, da, cele mai faimoase beneficii ale mătăsii au, de obicei, legătură cu modul în care va arăta părul de dimineață.

Însă, ultima parte a sfaturilor înțelepte e esențială: mătasea vă ajută părul să rețină uleiurile naturale. Materiale mai poroase, cum ar fi bumbacul, absorb uleiul de pe față și păr în timp ce dormi.

Nu numai că este mai puțin igienic, dar înseamnă că te trezești cu părul uscat!

3. Schimbați produsele folosite pentru îngrijirea părului

Aspectul gras poate fi dat doar de produsele de îngrijire și stil. În primul rând vă recomandăm să tăiați siliconii cât de bine puteți.

Siliconii sunt o clasă mare de ingrediente, unele mai îngrijorătoare, altele mai puțin, și apar în multe produse. Este o idee bună să îi tăiați complet de pe listă. Chiar și limitarea utilizării lor va ajuta probabil, în timp, scalpul și părul.

Cele 5 remedii naturale de încercat pentru părul gras

Desigur, există o mulțime de ingrediente naturale despre care se știe că ajută părul gras și scalpul. Aici, cele mai bune dintre cele mai bune:

1. Hamamelis

Hamamelisul este atât de popular pentru cei care sunt predispuși la acnee și exces de sebum. De fapt, este un toner DIY foarte popular! Pentru păr și scalp face minuni.

Natura astringentă a hamamelisului e excelentă pentru scăderea cantității de sebum de pe scalp, și nu doar. Lichidul are proprietăți antiinflamatorii și de control al sebumului. Vă poate ajuta să rezolvați orice acumulare pe care o aveți.

Este o reîmprospătare ușoară a scalpului de care vă veți bucura.

2. Arbore de ceai

Arborele de ceai este antiinflamator, având și unele proprietăți clarificatoare. Acesta este motivul pentru care este un adaos obișnuit la spălări pentru cei cu acnee sau piele predispusă la exces de sebum.

Este incredibil de eficient în dizolvarea și îndepărtarea uleiului și a resturilor.

3. Acidul salicilic

Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid ce ajută la eliminarea excesului de ulei și a celulelor moarte de pe suprafața pielii. Este un ingredient excelent de utilizat dacă suferiți de un scalp gras sau de mătreață.

Acidul salicilic ajută la dizolvarea conexiunilor care țin celulele moarte la suprafața pielii. În acest fel, poate ajuta la îmbunătățirea descuamării scalpului.

Cu toate acestea, evitați acidul salicilic dacă aveți un scalp uscat sau sensibil. Poate provoca mai multă iritare decât efecte benefice.

4. Oțetul de mere

Ne place o clătire cu oțet de mere pe aici. Datorită proprietăților sale acide, tonicul natural poate ajuta la echilibrare, readucând pH-ul la nivelurile inițiale. La rândul său, acest lucru ajută la gestionarea producției de sebum.

5. Aloe vera

Aloe vera ajută la hidratarea, calmarea și echilibrarea scalpului. Un alt bonus, dacă scalpul gras vine cu mătreață este benefică și acolo.

Într-un studiu, participanții ce au aplicat aloe vera pe scalp au văzut o reducere semnificativă a simptomelor. Potrivit unor alți cercetări, proprietățile antibacteriene și antifungice ale plantei ajută la prevenirea și tratarea mătreții.

Care sunt cele 3 soluții rapide pentru părul gras?

Am spus că gestionarea pe termen lung e cea mai bună cale de acțiune dacă aveți părul gras. Cu toate acestea, uneori avem nevoie de o soluție instant. În aceste cazuri, există câteva trucuri de încercat.

Aveți grijă la cât de des vă bazați pe ele!

  1. șampon natural uscat. Șampoanele uscate funcționează absorbind uleiul de pe scalp. În plus versiunile naturale utilizează pulberi precum amidonul de porumb pentru a-și face treaba. Cu toate acestea, sunt mai puțin iritante decât opțiunile tradiționale. Nu depășiți niciodată mai mult de două zile fără a spăla șamponul uscat. Dacă stă prea mult timp, vă poate înfunda porii și vă poate provoca alte daune;
  2. apelează la o coafură netedă. În orice situații, actualizările slick-back sunt de luat în considerare;
  3. accesorii de păr. Când toate celelalte nu reușesc, apelează la o bentiță sau un alt accesoriu. Nimic în neregulă cu acoperirea rădăcinilor grase cu un accesoriu distractiv, nu-i așa?

Concluzie

Scalpul și părul gras pot fi deranjante în acest moment. Însă, sunt de obicei semne că trebuie să faceți un pas înapoi și să vă uitați la rutina de îngrijire și coafare a părului, în ansamblu.

Veți dori să începeți prin gestionarea excesului de sebum cu programul corect de spălare. Analizați ce produse de coafare folosiți și apelați la ingrediente naturale.

Acordați-i ceva timp, dar suntem siguri că veți putea controla situația.

Doriți o consultanță SEO profesională? Aveți nevoie de servicii SEO sau de marketing digital? Vă invităm să intrați în contact cu noi pentru a descoperi oferta completă pentru afacerea dvs.!

Înapoi sus
Căutare