GO SEO, conținut principal
Ochelari, copilul meu are nevoie de ajutor: cum pot fi sigur de situație?

Ochelari, copilul meu are nevoie de ajutor: cum pot fi sigur de situație?

Ochelari, copilul meu are nevoie de ajutor: cum pot fi sigur de situație? E absolut vital ca și cei mici să se supună examenelor oculare.

Dacă sunt lăsate netratate sau nediagnosticate, problemele de vedere pot avea un impact major asupra vieții unui copil. Ducând deseori la note slabe și la reticența de a participa la activități sociale.

În funcție de problemele vizuale, ochelarii pentru copilul dvs. ar putea face diferența. Să descoperim în acest articol de blog la ce trebuie să fiți atenți.

Care sunt semnele ce indică nevoia de ochelari pentru copil?

Bănuiți că al dvs. copil întâmpină probleme cu vederea? Programați un examen ocular la un specialist pediatric. American Optometric Association recomandă ca un copil să aibă cel puțin 1 examen ocular înainte de a începe școala și anual după aceea.

Dacă vă duceți copilul să îl vadă specialistul, așa cum e recomandat, vă va ajuta să vă asigurați că vederea se dezvoltă corect. Depinde de dvs. să acordați atenție semnelor agravării vederii sau a altor probleme de sănătate a ochilor între aceste controale.

Este posibil ca cei mici să nu vă poată spune că viziunea lor este neclară. Pe de altă parte, vor găsi deseori modalități de a le arăta adulților că se confruntă cu anumite probleme.

De exemplu, copilul tău poate că-și freacă ochii, își strânge ochii sau exprimă frustrare dacă nu reușește să vadă bine. De asemenea, e posibil să observați o sensibilitate extremă la lumină sau chiar o stângăcie dacă le este greu să vadă obiectele din jur.

Unii copii pot suferi chiar de dureri de cap și greață ca urmare a vederii slabe.

Odată ce copiii ajung la etapa preșcolară și încep să capete noi abilități și activități într-un mediu de clasă, semnele problemelor de vedere vor crește și se vor schimba.

Cele 4 semne care indică nevoia de ochelari pentru copil

Iată patru semne comune care ar putea indica nevoia de ochelari de corecție pentru cei mici:

1. Copilul stă așezat prea aproape de ecranul televizorului

Ați observat o scădere în notele copilului dvs. sau un profesor a menționat că se străduiește să citească la tablă? Sunt șanse mari ca cel mic să fie miop.

Un semn comun al miopiei, în special în rândul copiilor, este că stau prea aproape de televizor sau țin telefonul ori tableta aproape de față.

Deși există întotdeauna posibilitatea ca acesta să fie într-adevăr „fascinat” de ecrane, este cu siguranță un semn că ar trebui să îi verificați ochii.

Dificultățile de concentrare vizuală pot fi frustrante și chiar dificile de explicat pentru un copil. Însă, dacă este pur și simplu o chestiune de miopie, ochelarii speciali ar trebui să rezolve problema într-o clipită.

2. Dificultăți de a-și păstra locul în timp ce citește

Învățarea cititului este dificilă, dar este și mai dificilă cu o viziune slabă. Copilul dvs. se luptă să urmărească în timp ce citește? Acesta poate avea astigmatism sau strabism (ochi încrucișați).

Ambele afecțiuni ale ochilor tind să coincidă cu vederea distorsionată. Situația va transforma multe activități într-o provocatoare, indiferent dacă citesc, se uită la televizor sau se joacă în aer liber.

Vă întrebați dacă cel mic are probleme de vedere? Puneți-l să citească o carte în timp ce dvs. sunteți atenți la ochii și manierelor lor.

Acest test simplu ar trebui să vă dea un semn de orice luptă sau problemă de vedere cu care ar putea avea de-a face. Bonus: a solicita copiilor să vă citească este, de asemenea, minunat pentru vorbirea și dezvoltarea vocabularului.

3. Favorizarea unui ochi în detrimentul celuilalt

În timp ce se bucură de o emisiune TV preferată sau citește, copilul are tendința de a ține doar un ochi deschis sau descoperit? Există șanse mari să compenseze pentru a-și concentra viziunea.

Închiderea sau protejarea unui ochi ar putea fi un simptom al ambliopiei, cunoscut și sub numele de ochi leneș. Dacă ați observat această situație, cereți-i să efectueze o activitate (colorarea sau citirea) folosind doar câte un ochi la un moment dat.

Acordați o atenție deosebită modului în care reacționează atunci când ochiul lor „preferat” este acoperit. Dacă începe să se agite, există șanse mari să aibă nevoie de un oftalmolog care va putea evalua situația în mod profesionist.

Această afecțiune poate fi dificil de tratat cu lentile corective. Un ochi poate necesita o variantă mult mai puternică decât celălalt. În funcție de prescripție, optometristul pediatric poate sugera terapie de vedere sau lentile de contact.

4. Urmărește împreună cu degetul în timp ce citește

Când copiii mici învață să citească, e destul de obișnuit ca aceștia să urmărească pagina cu degetul în timp ce citesc. Cu toate acestea, dacă urmărirea continuă pe măsură ce cresc și sunt mai pricepuți la citit, ar putea fi un alt semn de ambliopie.

Ochiul leneș e caracterizat ca un ochi ce nu se concentrează la fel de natural ca celălalt. Poate însemna hipermetropie extremă într-un singur ochi, ceea ce poate face cuvintele de pe o pagină foarte dificil de distins.

Copilul poate arăta cu degetul către fiecare cuvânt pentru a-l ajuta să se concentreze.

Simptomele și tratamentele de ambliopie variază în funcție de severitatea sau diagnosticul specific. Dacă ați observat aceeași situație la propriul copil este necesar un examen ocular.

În funcție de severitate, medicul poate recomanda ochelari de vedere, lentile de contact sau terapie de vedere.

Ce se întâmplă în cazul în care copilul nu vrea să poarte ochelari?

Poate să dureze un timp până când copilul se obișnuiește cu experiența de a purta ochelari. Dacă nu sunt „fani” ai noilor lor ochelari, rămâneți pe poziții și încurajați-i în continuare.

Copilul dvs. pare incomodat? Inspectați cadrele pentru a vă asigura că se potrivesc corect. De asemenea, vă puteți contacta oftalmologul pentru a verifica de două ori dacă prescripția este corectă.

Sau, copilul poate avea nevoie doar de un stil diferit care să fie mai confortabil pentru el. De asemenea puteți întreba oftalmologul dacă vă poate recomanda lentile de contact sau terapie pentru vedere în loc de ochelari.

De exemplu, copilul dvs. are ambliopie severă? Ochelarii de vedere s-ar putea să nu fie o opțiune confortabilă din cauza efectului de mărire inegal cauzat de lentile.

Prescripțiile variate ar putea determina ca o lentilă să fie mai groasă decât cealaltă. Într-o astfel de situație cel mic se poate simți dezechilibrat și inconfortabil.

Nu este nemaiauzit ca un specialist să recomande lentile de contact. Lentilele de contact nu vor provoca diferențe în mărirea imaginii, așa cum se întâmplă în cazul ochelarilor. Există multe opțiuni care sunt sigure pentru ochii tineri.

Concluzie

Oricare e problema, un specialist va lucra împreună cu dvs. și copil pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă pentru nevoile lor unice de vedere.

Sunteți în căutarea unor servicii de link building pentru afacerea dvs. online? Aveți nevoie de soluții de link building și marketing digital? Intrați în contact cu noi pentru a descoperi cum vă putem ajuta să sporiți vizibilitatea în online.

Înapoi sus
Căutare