GO SEO, conținut principal
Cizme, 5 modele pe care fiecare bărbat elegant ar trebui să le dețină

Cizme, 5 modele pe care fiecare bărbat elegant ar trebui să le dețină

Cizme, 5 modele pe care fiecare bărbat elegant ar trebui să le dețină. Încălțămintea de top are nevoie de haine bărbați care să corespundă.

O pereche de pantofi Oxford bine lustruiți? Grozav. O pereche de adidași din piele? Minunat. O pereche de mocasini? Chiar mai bine.

Oricât de drăguțe sunt nu există încălțăminte care să ne facă să zâmbim la fel de mult ca o pereche de cizme bune. Să descoperim împreună lista noastră specială în acest articol de blog.

Cizme, încălțămintea în forma sa cea mai robustă și funcțională

Este un companion de încredere care trebuie chemat atunci când mersul devine dificil și când pantofii cu statură mai scurtă nu pot ține ferm „pasul”.

Este încălțămintea dvs. preferată pentru trei sferturi din an și fiecare bărbat ar trebui să aibă la dispoziție câteva perechi. Există nenumărate magazine online care comercializează astfel de produse premium și nu numai!

Dar nu toate cizmele sunt demne de acest loc. Pentru o versatilitate maximă, cel mai bine este să rămâi la clasicele de bază. Ne referim la stilurile onorate de timp care îți vor veni întotdeauna bine.

1. Cizma Chukka

Cu un design simplu și o potrivire confortabilă, cizma chukka este perfectă pentru sarcinile de zi cu zi. Are o talpă subțire (sau, în cazul cizmei originale Clarks una mai groasă, din cauciuc) și de obicei două sau trei seturi de ochiuri.

Simplitatea generală a cizmei chukka o face extrem de versatilă. Aceasta e o cizmă care poate fi ușor purtată pentru a se potrivi ocaziei și va funcționa cu majoritatea garderobei.

Singurele excepții reale ar fi capetele cele mai extreme ale spectrului smart-casual, adică îmbrăcămintea sport și costumele formale.

Cum trebuie să porți această pereche de cizme?

Unde chukka strălucește cu adevărat este atunci când e purtată cu ținute smart-casual. Aceste situații dificile pentru care un costum este exagerat, dar îmbrăcămintea obișnuită nu, pot fi rezolvate cu încălțămintea potrivită.

Totuși, nu și atunci când aveți la dispoziție o pereche din aceste cizme speciale. „Camarazii” naturali pentru cizmele noastre sunt articole de îmbrăcăminte precum cămașa OCBD și chino.

2. Cizmele Chelsea

Există o piesă de încălțăminte mai cool decât cizma Chelsea? Ne îndoim. Această „stea rock” a cizmelor este formată dintr-o parte superioară simplă din piele, benzi elastice pe părțile laterale ale gleznei și o talpă subțire cu un toc ușor.

Acest stil iconic a existat de fapt din vremea victoriană dar a fost popularizat și și-a luat numele în timpul Swinging Sixties din Londra. Stilul a fost strâns asociat cu scena modei din jurul Kings Road din Chelsea.

Mai apoi, a fost adus în atenția generală de către cei de la Rolling Stones. Este, de asemenea, un element esențial al subculturii mod.

Cum trebuie să porți această pereche de cizme?

Există o mulțime de moduri în care se poate purta această pereche de cizme. De exemplu, o pereche Chelsea clasică din piele neagră va completa bine orice costum. Pe de altă parte, versiunile din piele întoarsă sau cu tălpi groase sunt mai potrivite pentru setările casual.

În general vorbind, aceasta este o cizmă simplă, elegantă și merge cel mai bine cu articole de îmbrăcăminte similare. Gândiți-vă la pantaloni de costum slim-cut, la tee-uri simple și la piesele rock ‘n’ roll precum jachetele din piele și cămășile din flanelă.

3. Worker

Când vremea rea se întoarce aveți nevoie de o cizmă ce poate lua tensiunea de pe situație. Cu partea superioară din piele groasă, tălpile rezistente și construcția robustă, cizma clasică worker este o alegere perfectă.

Cizma worker este exact așa cum sună. O cizmă care a fost construită pentru a face față cerințelor vieții de zi cu zi în atelier. Ca atare, este extrem de rezistentă la uzură fiind perfect capabilă să-și croiască drum prin cele mai enervante  zile de iarnă.

De obicei, va avea o talpă groasă și se va întinde chiar deasupra gleznei pentru protecție și sprijin suplimentar.

Cum trebuie să porți această pereche de cizme?

Un lucru care ar trebui să fie foarte clar este că nu vorbim despre o ciză smart. Cizmele de lucru și costumele nu sunt compatibile. În schimb, rămâneți la clasicele casual și la îmbrăcămintea de lucru.

Putem include aici o pereche de blugi din denim, cămăși din flanelă, îmbrăcăminte grea exterioară și cămăși. Toate acestea se vor completa reciproc esteticului „dur” al cizmelor work.

4. Derby

Căutați cizma smart ce poate fi asociată cu orice costum? Aceste cizme ar trebui să fie primele pe lista de apel. Cizma Derby este o versiune mai bună a încălțămintei clasice Derby.

Are o parte superioară curată din piele și cu detalii brogue iar ochiurile sunt cusute deasupra căputei, creând ceea ce este cunoscut ca un sistem de dantelare deschis.

Ne place pentru că oferă toate beneficiile practice ale unei cizme dar cu „ADN-ul” unui pantof smart. Asta înseamnă că este încălțămintea perfectă pentru costume în lunile reci deși arată minunat și cu îmbrăcămintea casual.

Cum trebuie să porți această pereche de cizme?

Cheia este să nu te duci prea dezinvolt. Rămâneți la piesele smart-casual și ar trebui să fie bine. Vorbim de pantaloni de costum sau chino, tricotaje fine pe gât, îmbrăcăminte exterioară de lux și cămăși.

Pentru ceva mai casual optează pentru o versiune din piele întoarsă într-o nuanță mai deschisă.

5. Hiker

Cizmele hiker au coborât de pe munte și au ajuns în primul rând la Săptămâna Modei în urmă cu ceva timp. Chiar ne bucurăm că au făcut-o. Însă modelul despre care vorbim aici nu se referă la acele cizme clasice pentru drumeție.

Aici vorbim de excursioniști de lux, reimaginați în materiale premium și construiți după imaginea cizmelor clasice de drumeție de odinioară.

Caracteristicile deosebite ale unei cizme de drumeție clasice sunt o talpă robustă, ochiuri cu inel D, o limbă cu șanț și un vârf rotund. Din punct de vedere al materialelor vorbim despre piele în culori de maro, negru și cafeniu.

Cum trebuie să porți această pereche de cizme?

Un lucru de care trebuie să țineți cont în cazul cizmelor de drumeție este să nu ieșiți prea mult în evidență. Nu vrei să arăți de parcă ai ieșit dintr-un cort de tabără de la baza Everestului.

În schimb, încercați să compensați aspectul robust al cizmelor cu piese mai smart. O cizmă de drumeție simplă, din piele neagră, funcționează cel mai bine în acest sens.

De asemenea puteți alege un maro clasic pe care să-l combinați cu piese casual, cum ar fi denimul și o cămașă pentru un aspect inspirat din îmbrăcămintea de lucru.

Căutați servicii SEO și de link building pentru afacerea dvs.? Sunteți conștient de ceea ce înseamnă creșterea unei vizibilități în mediul online? Intrați în contact cu noi pentru a descoperi cum vă putem ajuta!

Înapoi sus
Căutare